Over mij

  

Ik ben afgestudeerd aan de HES in Bedrijfseconomie. Destijds koos ik deze studie omdat ik goed was in economie. Het was echter niet echt mijn ding, maar toch heb ik het doorgezet en afgemaakt. Ik ben gaan werken bij verschillende bedrijven om te ontdekken waar ik me het beste thuis voelde. Van binnen wist ik al dat dit niet mijn wereld was: accountancykantoren en andere bedrijven. Ik zocht iets anders, iets dat me de zin van het leven kon laten zien, maar dat vond ik hier niet. Dus besloot ik op reis te gaan en zowel de wereld als mezelf te ontdekken. Het was een wilde rit: feesten, seks, drugs, rock & roll, maar tijdens mijn reis door Zuidoost-Azië vond ik ook spiritualiteit in het boeddhisme. Iets wat me nog steeds enorm inspireert.

Na mijn omzwervingen in Azië keerde ik terug naar Nederland, vastbesloten om iets compleet anders te gaan doen. Ik typte een hele lange zoekopdracht in Google: "Dienstbaar beroep, mensen helpen, inspireren, zingeving en meer" en zo belandde ik bij een functie als gastheer bij een begraafplaats in Amsterdam. Dat was het begin van mijn vijftien jaar durende carrière in de uitvaartbranche, waarin ik verschillende rollen vervulde, van gastheer en het faciliteren van uitvaarten tot het organiseren van ceremonies en het intiem omgaan met families in de rouw.
Het was een bijzonder, intens en zeer dankbaar beroep waar ik altijd met veel liefde en inspiratie in heb gestaan. Maar op een gegeven moment voelde het alsof mijn tijd daar was afgelopen. 
Ik wilde iets anders.

Zo kwam ik vanuit de uitvaartbranche terecht in de wellnessbranche en werd ik saunameester. Hier ontdekte ik eigenlijk wat ik begon te missen in de uitvaartsector. Het ging nog steeds om rituelen, beleving en zingeving, maar op een heel andere manier. Ik begon met het geven van verschillende rituelen in de sauna en daarnaast begon ik vanuit Klanknatuur ook zelf ceremonies te organiseren, voornamelijk met cacao en klank. Cacao heeft voor mij echt de deur geopend naar het leiden van ceremonies. Samen met Jet van Planthera organiseer ik nu prachtige dagen waar we samenkomen, cacao drinken, ons hart openen en zowel naar binnen als naar buiten kijken. We vieren het leven en ervaren het ten volle. Cacao heeft dat voor mij mogelijk gemaakt, en ik hoop deze magie ook met jou te kunnen delen.